На базі ДНЗ №77 відбулося районне методоб’єднання вихователів груп раннього віку.

Тема : Формування мовленнєвої компетентності у дітей раннього віку.

У роботі методоб’єднання взяли участь 20 дошкільних навчальних закладів району. Керівник методоб’єднання Євсютіна Т.Г. оголосила план роботи. Вихователь ДНЗ (ясел-садка ) №77 Краснікова Н.М. доповіла про «Вплив розвивального середовища на формування мовленнєвої компетентності дітей раннього віку».

/Files/images/DSC05947.JPG

Учасники взяли активну участь у обговоренні доповіді і визначили ряд проблем з розвитку мовлення , з якими доводиться стикатися у ході роботи з дітьми , а також внесли пропозиції щодо їх рішень.

/Files/images/DSC05911.JPG

Вихователь Шабашова Н.Т. провела показове заняття з розвитку мовлення, де діти продемонстрували вміння і навички відповідати на відкриті і закриті питання , визначати поняття «великий – малий» , «багато» - «мало» , розповідали вірші, називали перелік деяких тварин , що живуть у лісі, демонстрували достатній рівень набутих знань з розвитку мовлення . У ході обговорення заняття учасники методоб’єднання відзначили досягнення вихователя у роботі зі своїми вихованцями, а також внесли ряд пропозицій та варіантів щодо урізноманітнення методів і прийомів, які доцільно використовувати у роботі з даного напрямку.

/Files/images/DSC05967.JPG

Вихователям було запропоновано взяти участь у роботі «Інтерактивної скарбнички» , яку підготувала завідувач ДНЗ Ткаченко В.М. Це добірка інтерактивних методів виховання, розвитку та навчання, які можна застосовувати і у роботі з дітьми і у ділових іграх для педагогів . Такі методи допомагають мотивовано керувати процесом пізнання, долати психологічний дискомфорт, створювати атмосферу співпраці та взаємодії.
Кiлькiсть переглядiв: 346