6 лютого 2013 року на базі ДФСК «Локомотив» ім. Г.М. Кірпи відбулось урочисте відкриття ІІ районного етапу малих Олімпійських ігор «Діти Харківщини».

Відкриття малих Олімпійських ігор в Ленінському районі.

У 2008 році у місті Харкові за ініціативою Харківського міського голови Михайла Добкіна, за підтримки Національного Олімпійського комітету України, з метою профілактики негативних явищ у дитячому та молодіжному середовищі, фізичного гартування та формування здорового способу життя започатковані малі Олімпійські ігри „Діти Харкова”.

/Files/images/DSC_0184.JPG

З 2010 року в проекті беруть участь і школи області. Малі Олімпійські ігри «Діти Харківщини» проходять під патронатом Геннадія Кернеса і голови Харківської обласної державної адміністрації Михайла Добкіна. В іграх беруть участь учні 3-8-х класів у трьох вікових групах. Це наймасовіші спортивні змагання в регіоні, участь у яких беруть щорічно близько 50 тис. школярів з них близько 5 000 учнів шкіл Ленінського району.

/Files/images/DSC_0136.JPG

6 лютого 2013 року на базі ДФСК «Локомотив» ім. Г.М. Кірпи відбулось урочисте відкриття ІІ районного етапу малих Олімпійських ігор «Діти Харківщини». В урочистому святі брали участь 1800 учнів 12 загальноосвітніх навчальних закладів Ленінського району, педагоги, батьки.

Можливість провести спортивне свято в залі ДФСК «Локомотив» ім. Г.М. Кірпи надана начальником Державного підприємства «Південна залізниця» Філатовим Олександром Валентиновичем.

Гостями свята були: Тупіцин В.М., Аббасов Ф.С – депутати Харківської міської ради, Гунбіна О.В. – заступник голови адміністрації Ленінського району Харківської міської ради, Мельничук В. С. – заступник начальника управління з питань фізичної культури та спорту Департаменту у справах сім'ї, молоді та спорту Харківської міської ради, Євтушенко В.О. – начальник управління освіти адміністрації Ленінського району Харківської міської ради; Макарова М.В. – начальник комітету у справах сім’ї, молоді та спорту по Ленінському району Департаменту у справах сім’ї, молоді та спорту Харківської міської ради, Криветченко Є.С. – голова Ленінської районної організації «Молодые Регионы», Юшко Дар’я – заслужений Майстер спорту з синхронного плавання, срібний призер Чемпіонату Європи, володар Кубка Європи, неодноразовий чемпіон і володар кубка України, учасниця трьох Олімпійських ігор, Лисенко Максим – майстер спорту з міні-футболу, срібний призер Чемпіонату і Кубку України, чемпіон світу серед студентів 2012 року, Янущік Анатолій - майстер спорту з волейболу, дворазовий чемпіон України, чотириразовий володар Кубка України, чемпіон світу серед ветеранів, тренер юнацької збірної команди України

/Files/images/DSC_0241.JPG

У вітальній промові депутат Харківської міської ради Тупіцин В.М. зазначив, що здоров'я сьогодні - це не тільки індивідуальна цінність окремої людини, це багатство всієї нашої України, основа її успіху і процвітання.

та побажав всім присутнім перемоги у наступних етапах малих Олімпійських ігор «Діти Харківщини».

В.С. Мельничук поздоровив дітей із святом спорту та побажав майбутнім спортсменам досягнення високих спортивних результатів,

О.В. Гунбіна побажала дітям проявити всю свою спритність, швидкість і кмітливість і здобути перемогу в міському етапі змагань.

Депутат Харківської міської ради Аббасов Ф.С. привітав учасників свята з початком п’ятого Олімпійського сезону.

Учасників спортивного свята яскравим номером привітав фіналіст телепроекту «Україна має талант» Олександр Островський.

Сміливі, завзяті, оптимістичні, готові до чесної спортивної боротьби, учні загальноосвітніх навчальних закладів Ленінського району запалили олімпійський вогонь.

Учасники малих Олімпійських ігор пообіцяли з честю пронести високе звання спортсмена, гідно виступити в міських змаганнях, чесно боротися за перемогу.

Кiлькiсть переглядiв: 222