209 річниця від Дня народження Т. Г. Шевченка

Щорічно Холодногірський район вшановує світлу пам’ять Великого Кобзаря, все життя і творчість якого були присвячені українському народу.

Протягом тижня, що проходив під символічною назвою «Шевченкове слово у віках не старіє» та був приурочений 209 –ї річниці від Дня народження Т. Г. Шевченка, в закладах освіти району відбулася низка тематичних, національно-патріотичних, культурно-пізнавальних, інформаційно-просвітницьких, художньо-естетичних та виховних онлайн-заходів.

Тижні української мови та літератури «Ми чуємо тебе, Кобзарю, крізь століття», учнівські конференції «Борець, поет усіх часів і народів», тематичні виставки художніх творів «Доля України у спадщині Т.Г.Шевченка».

Було організовано віртуальні експозиції творів мистецтва, історичних документів, присвячених Кобзареві, «Віч-на-віч з Шевченком», тематичні полички «Кобзар – Новий Завіт української нації», на яких представлені книги, альбоми та інші документи про життя та творчу діяльність Великого Кобзаря, інформаційні хвилинки «Незабутній Шевченко», конкурси-виставки дитячих малюнків «У кожного своя доля і свій шлях широкий».

Яскравим доповненням до онлайн-заходів стали слайд-презентації, відеороліки, відеодайджести «Пам’ятаємо Шевченка», «Шевченко - художник і графік», «Тарас Шевченко. Автопортрети» та мультимедійні вікторини-ігри «Що ми знаємо про Кобзаря».

Активно сприяли розширенню знання про світ образів, думок, ідей Великого Кобзаря лінгвістичні експерименти «Читаємо Тараса, учімося у нього», поетичні години «І кожне слово його про Україну», складання акровіршів, створення колажів «Тарас Шевченко крізь віки», лепбуків «Вічний народ», буктрейлерів «Великий українець».

Крім того, під час онлайн - засідання координаційної ради Асоціації ДЮГО учнівського самоврядування «Однодумці», що припало на Шевченківські дні, було запроваджено челендж з декламування віршів Т.Г.Шевченка в прямому етері «І лине над Землею Шевченкове слово».

І воно линуло з усіх куточків світу, де зараз знаходяться наші діти, линуло як дороговказ, як заклик, як заповіт Великого Кобзаря, який мріяв про незалежність і державність рідної країни: «…Борітеся – поборете! Вам Бог помагає! За вас правда, за вас слава і воля святая!»

/Files/images/150320233.jpg /Files/images/1503202333.jpg

Кiлькiсть переглядiв: 80