День пам’яті та примирення

Дорогою ціною заплатив український народ за участь у найстрашнішій за всю світову історію війні 1939-1945 років. І тому ці вікопомні дні травня у Холодногірському районі відзначаються щороку.

День пам’яті та примирення та День Перемоги над нацизмом стали днями вшанування подвигу українців та їх вагомого внеску у перемогу антигітлерівської коаліції у Другій світовій війні.

З нагоди цих визначальних дат у закладах загальної середньої освіти відбулася низька заходів, що мали на меті не тільки поглибити знання учнів про героїчне минуле нашого народу, а й виховувати шану і повагу до тих, хто ціною власного життя переміг фашизм і відстоює рідну землю в наші дні. У дистанційному форматі пройшли уроки пам’яті «Пам’ятаємо минуле заради майбутнього», історичні екскурси-паралелі «Мені Вітчизну довелося рятувати, тобі – всю землю зберегти», було здійснено патріотичні онлайн- мандрівки «Не згасне пам’яті вогонь», інформаційні хвилини, години спілкування, літературний челендж «Прочитай книгу про Другу світову війну». Активно долучились юні холодногірці до проведення масштабної акції «Зроби мак пам’яті», яка стала яскравим символом, що ніколи не щезне в пам'яті людській, не піде в забуття великий подвиг і велика трагедія нашого народу, бо не можна забути тих, хто віддав своє життя для щастя інших.

/Files/images/29052023.jpg /Files/images/290520233.jpeg /Files/images/29052023333.jpg

Кiлькiсть переглядiв: 66