День Героїв Небесної Сотні

Щорічно 20 лютого в Україні відзначають День Героїв Небесної Сотні. У цей день згадують про подвиг учасників Революції Гідності та вшановують пам'ять загиблих під час протестів.

Герої Небесної Сотні – уособлення людської, громадянської та національної відваги й самовідданості.

Героями Небесної Сотні стали люди, різні за віком, статтю, освітою, з різних куточків України та з-за кордону. Євромайдан увійшов в історію України як символ і взірець жертовності, патріотизму та героїзму. Він укотре підтвердив те, що у найкритичніші та найважливіші періоди нашої історії знайдуться герої, ладні пожертвувати власним життям заради майбутнього України як незалежної демократичної держави.

У цей день у закладах освіти Холодногірського району пройшли: урок-реквієм з переглядом відеофільму «Ангели майдану», організовано експозицію фотоматеріалів «Три дні у лютому», патріотичні години «Герої нашого краю – патріоти України, єдиної незалежної держави», патріотичні уроки «Герої не вмирають», перегляд мультиплікаційного фільму «Молитва за Україну», уроки пам’яті «Честь і слава Героям!», відбулося засідання у форматі «круглого столу» за темою: «Тільки тим історія належить, хто за неї бореться й живе», в якому взяли участь лідери шкільного самоврядування.

У знак скорботи лідери учнівського самоврядування дитячо-юнацьких організацій району приєдналися до Всесвітньої тихої акції «Ангели пам’яті» та хвилиною мовчання учні вшанували пам'ять Героїв Небесної Сотні - уособлення людської та національної відваги.

Проведення таких заходів дає змогу кожному усвідомити та збагатити свої знання про ті буремні дні, перейнятися розумінням того, що відстоюючи власні права та свободи, українці готові боротися й захищати свій суверенітет, свою незалежність, свою державу. Схиляємо голови перед загиблими. Вічна пам’ять героям!

/Files/images/24_novini/lyutiy/photo_2024-02-21_09-26-54.jpg

/Files/images/24_novini/lyutiy/photo_2024-02-21_09-26-40.jpg

/Files/images/24_novini/lyutiy/photo_2024-02-21_09-26-41.jpg

Кiлькiсть переглядiв: 59