Семінар для молодих класних керівників

09 лютого 2012 року на базі Харківської гімназії № 13 відбувся районний семінар для молодих класних керівників та заступників директорів з виховної роботи за темою: «Впровадження сучасних технологій виховання в навчально – виховний процес». На семінарі були присутні 27 молодих класних керівників загальноосвітніх навчальних закладів району та 10 заступників директорів з виховної роботи.

Під час проведення семінару були поставлені такі завдання: підвищити компетентність молодих класних керівників щодо формування особистості дитини в учнівському колективі; ознайомити з використанням сучасних технологій виховання; показати шляхи співпраці шкільного психолога з класним керівником; надати практичні знання та навички класним керівникам щодо створення адаптованого середовища.

/Files/images/Image00002.jpg

У роботі семінару взяли участь досвідчені класні керівники, які поділились багаторічним досвідом роботи. Так, класний керівник 7-А класу Харківської гімназії № 13 Калачова Л.О. розповіла про створення умов до адаптації дитини в учнівському колективі. Дуже доречним був показ фільму з життя класного колективу, історії його формування. Класний керівник 7-А класу Харківської спеціалізованої школи І-ІІІ ступенів № 18 Жеваго Ю.Г. розповіла про впровадження технології педагогічної підтримки, про складання портфоліо учнів класу, щоб це було цікаво і самим дітям, і їхнім батькам. Також під час семінару класні керівники заслухали доповідь психолога гімназії Хацько К.В., яка надала практичні поради, як треба себе поводити з учнями та батьками у різних ситуаціях, як створити ситуацію успіху. Всім присутнім сподобався яскравий виступ класного керівника 3-В класу гімназії № 13 Шаповал О.І., яка розповіла про упровадження здоров’язберігаючих технологій в класному колективі, а також надала корисні поради, як зберегти своє здоров’я.

/Files/images/Image00004.jpg

Методист СЮТ № 4 Толчинська Л.В., керівник «Азбуки молодого класного керівника», ще раз нагадала про нормативи діяльності класного керівника. Семінар пройшов у теплій атмосфері та виявився корисним для молодих класних керівників.

/Files/images/Image00007.jpg/Files/images/Image00006.jpg/Files/images/Image00005.jpg

Кiлькiсть переглядiв: 173